Chilli Space z novo izdajo praznuje 10. rojstni dan!

Chilli Space

Kompilacija Chilli Space v založbi ŠKUC Ventilator, ki se ponaša s soničnimi raziskavami obskurnih globin in svežih višin, letos praznuje svoj 10. rojstni dan. Crème fraiche slovenskega duba, dub-tehna, chill-outa in ostalih frišnih zvrsti elektronike, bo osmo izdajo kompilacije predstavila v soboto 10. marca ob 23h, v Klubu K4. Na velikem flooru bodo vaše slušne receptorje analogno vzburjali prvaki zasedbe Ago Tela (Octex, Dojaja, Electrosaurus/Chilli Space), Pavle Kocbek (Tehnika) ter Noaf & Wichiwaka (Scienceofuse), medtem ko boste na malem flooru deležni pomirjajočih tretmajev z DJ seti v režiji Nitza, Zergona (synaptic), Organona (Elements, Bio-mechanics) in Piera (RDYO DJ’S, RIS).

K nachilliranemu vzdušju bo z oblikovanjem vizualne podobe v živo pripomogel VJ FŠK.

Na dogodku boste lahko po znižani ceni kupili CD. Chilli Space kompilacije lahko kadarkoli naročite na spletni strani: http://chillispace.bandcamp.com.

 

Projekt Chilli Space

Jedro ekipe Chilli Space sestavlja zasedba Ago Tela z izvajalci: Dojaja, Octex in Electrosaurus. Pridružujejo se jim različni uveljavljeni in neuveljavljeni glasbeniki ter DJi. Projekt Chilli Space podpira ideja, ki želi z zavračanjem zvočne agresije nad prostorom ustvariti okolje glasbenega miru in umetniškega sožitja. Ustvarjalcem Chilli Spacea je skupen način oblikovanja glasbe, ki je usmerjen k polnokrvnosti umetniškega procesa pred končnim produktom. Preko širjenja žive glasbe in s poudarkom na zvrsteh improvizirane live – jazz elektronike, želimo s Chilli Space večeri predstaviti najnovejšo produkcijo slovenskih in tujih avtorjev, ki ustvarjajo na področju neklubske elektronske glasbe in intermedijskih umetnosti. Na ta način Chilli Space sekcija skuša preseči idejo kluba kot fizičnega prostora, saj na izvedbeni ravni ostaja v žanrski in reprezentativni nedefiniranosti, kar izvajalcem omogoča široke možnosti interaktivnega raziskovanja različnih medijev, formatov in umetniških prijemov. Ker so trenutno pri nas tovrstni avtorji prepuščeni predvsem lastni iniciativi, jim Chilli Space večeri omogočajo možnost javne predstavitve svojega dela in hkrati delovno platformo za avtorski kreativni razvoj.

Kaj je Chilli Space

Serija dogodkov in kompilacij slovenske deep elektronske glasbe. Hkrati gre za edino kontinuirano kompilacijo slovenske elektronike, ki izhaja že 10 let.

Izbor izvajalcev na Chilli Space kompilacijah

Na kompilacijah najdemo mešan asortima glasbenikov: od uveljavljenih do neuveljavljenih, od techna preko eksperimentalnega sloga in jazza. V 10-ih letih se je na kompilacijah zvrstil širok nabor različnih imen, medtem ko drugi izvajalci ostajajo stalnica že od samega začetka projekta.

Kaj lahko pričakujete na Chilli Space dogodku

Chilli Space večeri publiki ponujajo prijeten avdio vizualni prostor, ki združuje načine predstavljanja glasbe v živo, kot tudi v obliki DJ setov, s posebnim poudarkom na improvizaciji.

Kje se odvijajo Chilli Space dogodki

Že od samega začetka se dogodki odvijajo na različnih lokacijah po Ljubljani: ladje, ribiško društvo Barje ob Ljubljanici, Atelje 2050, bazen Laguna, Klub Sub Sub, Klub K4 … Z letošnjim letom napovedujemo serijo mesečnih Chilli Space dogodkov na Ljubljanskem gradu in v lokalu Pri zelenem zajcu!

 Kdaj lahko pričakujemo naslednji Chilli Space dogodek

V Klubu K4 bo 10. marca ob izidu 8. izdaje Chili Space kompilacije in hkrati 10. obletnice izida prvega CDja, promocijski Chili Space dogodek, na katerem se bodo v živo ali z DJ seti predstavili skoraj vsi, na kompilaciji sodelujoči izvajalci!

 Pomen Chilli Space kompilacij

Chilli Space kompilacije predstavljajo dokument trenutnega časa in prostora. Nekaterim glasbenikom nudijo premierno možnost javne predstavitve svoje glasbe, hkrati pa spodbujajo njihovo medsebojno povezovanje in sodelovanje. Znotraj tega se nam zdi pomembno, da Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana še naprej podpirata projekt, s čimer omogočata nadaljni in kvaliteten razvoj tovrstne glasbene (sub)kulture pri nas, ki hkrati ostaja v javnem interesu.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.